Redovisning av Brottslig Kärlek av Emile Zola (2)

Det var felt med förra uppgiften. Så ska jag göra den en gång till.

Hej Kära Jay!

Vilken vacker historia du har delat med mig! Nu är det min tur. Jag är precis klar med klassika romanen Brottslig Kärlek av Emile Zola.

I korthet det finns fyra huvudkaraktärer: Therese, Camille, fru Raquin och Laurent. Therese hade förlorat sin familj när hon var liten. Därför bodde hon hos fru Raquin som var hennes faster. Fru Raquin hade en son som hette Camille och de var lika gamla. Fru Raquin ville att de två barnen gifte sig när de växte upp och tillslut gifte de sig men utan kärlek. Senare flyttade alla till Paris och Camille träffade en gammal kompis som hette Laurent som ofta besökte Camilles familj. Efter ett tag blev Therese och Laurent för älskade i varandra och ville leva tillsammans. Därför mördade de Camille och sedan gifte sig. Men deras kärlek hade förvandlats till rädsla. De drömde om Camilles lik och kände att han låg i sängen mittemellan dem. De var också rädda att polisen kom att gripa dem för mordet. Till slut drack de en gift fläska för att ta livet av sig.

Jag tycker att historien var väldigt hemsk och tycker synd om Therese. När hon var liten skötte fru Raquin henne och Camille på samma sätt. Therese förändrades från en frisk tjej till en sjuk tjej. När hon växte gifte hon sig med Camille utan kärlek. Hon levde inte sitt eget liv utan hoppades att livet blev bättre när de flyttade. Men det blev värre till hon träffade Laurent. Förrut tänkte ingen på henne. Ingen brydde sig om att fråga om hennes känsla. Och hon var inte så lycklig. Det var hemsk i Camilles liv också eftersom han var sjuk. Därför kunde han inte göra flera saker och hans utseende var inte attraherande. Om fru Raquin tycker jag att hon gjorde allt för sig själv och sin son. Hon tänkte på Camille därför att hon ville att Therese skulle gifta sig med honom. Och hon ville inte leva ensam därför följade hon med till Paris. Hon hanterade allt på sätt som hon ville för alla. Bara Laurent tycker jag att allt som han gjorde var fel. Han brydde sig inte om att Therese var gift utan ville ha hon som sin fru. Dessutom startade han tankarna om att döda Camille.

I alla fall gillar jag boken. Jag kunde inte göra något annat förrän jag var klar med den. Den vissade en del av människornas kärlek. Trots att fanns det några som dog i slutet. Ibland är föräldrarnas stora kärlek farlig för sina barn. Det är också stor skilnad mellan kärlek och lust. En riktig kärlek skadar inte paret som älskar varandra. Jag därmed rekommenderar boken.

20120203-144047.jpg

Kramar
Jay

Advertisements

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: