Redovisning av Brottslig Kärlek av Emile Zola

Hej Kära Jay!

Vilken vacker historia du har delat med mig! Nu är det min tur. Jag är precis klar med klassika romanen Brottslig Kärlek av Emile Zola.

I korthet fanns det fyra huvudkaraktär: Therese, Camille, fru Raquin och Laurent. Therese var familjlös sedan hon var liten. Därför bodde hon med fru Raquin som var hennes farster. Och fru Raquin hade en son som hette Camille. Therese och Camille bodde tillsammans. När de två blev vuxer ordlade fru Raquin att de två skulle gifta sig. Camille och Therese blev alldeles gifta. Men de älskade inte varandra. Senare flyttade alla till Paris och fru Raquin köpte en bostad. Där bodde alla på våning två och hade en affär på våning ett. Camille fick ett jobb på ett företag där han träffade en gammal kompis som hette Laurent och Camille bjöd honom till sin boende. Därefter besökte Laurent Camilles familj oftast därför att Laurent tyckte om Therese och ville ha henne som sin fru. Och Therese tyckte om Laurent också. Nu ville de döda Camille så att de kunde bo tillsammans. Det var när Therese, Camille och Laurent hade en resa tillsammans att Laurent drunkte Camille och Therese räddade inte honom. Därefter förvandlade den brottsliga kärleken till rädsla. Kärleken blev fulla av ilska. De drömde om Camille lik och kände att han låg i sängen mittemellan dem. Senare upptäckte fru Raquin sanningen, hon ville att de betalade för deras kärleks skuld. Hon försökte avslöja vem var mördaren till sälskapet som kom att spela kort på torsdagar men hon misslyckade. Därefter blev Therese och Laurent även räddare för sina eget mord. Till sist skulle de döda varandra. Therese hade en kniv bakom sig och Lauren hade en gift fläska. När de såg varandra förstod de vad skulle hända. Därför tittade de på varandra för sista gången och tog livet av sig genom att dricka den gifta fläskan.

Jag tycker att historian var väldigt helmsk men jag ändå gillar den boken. Jag kunde inte göra något annat förrän jag var klar med den.

Krammar
Jay

Advertisements

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: