Bakningshemligheter

Min svensk läsning idag är om att baka cupcakes och muffins. Jag hade fått en bok om cupcakes och muffins från kollegor innan jag åkte till Thailand. Det står olika sorter av cupcakes och muffins på boken och alla har fina bilder. Min dröm är att jobba i konditori där jag kan fotografera cupcakes och muffins med kreativa utseenden.

Förut har JJ och jag bakat bröd men vi får inte brödet som vi vill ha. Nu får jag veta att det är viktigt att följa måttangivelser för att få bra resultat. Bakning är annorlunda från matlagning var man kan variera ingredienser efter eget tycke. På bakning måste man vara noggrann med måtten och blanda ingredienserna rätt så att smeten får bra konsistens.

Dessutom kan man köpa en bra hushållsvåg och en uppsättning mått om man tycker om att baka så att man kan mäta ingredienserna rätt och ha viktiga apparater i många år. En annan är att använda ingredienser av god kvalitet t.ex. extra fint mjöl eller mörk choklad. De kan ge bättre smak och konsistens.

Advertisements

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: